تیپ شخصیتی و انتخاب رشته
نوشته شده توسط : مشاور ارشد
 

 

آیا آزمون های مختلف مرتبط با تیپ شخصیتی و انتخاب رشته را می شناسید؟

باید عرض کنیم که آزمون های مختلفی وجود دارند که می توان به کمک آن ها به تیپ شخصیتی افراد برای انتخاب بهترین و مناسب ترین رشته تحصیلی پی برد.

از میان معروف ترین این آزمون ها می توان به دو  آزمون رغبت سنجی هالند و همین طور آزمون استرانگ و MBTI اشاره کرد.

در اینجا با توجه به ارتباط تیپ شخصیتی و انتخاب رشته با ذکر توضیحاتی در رابطه با دو نمونه از این آزمون ها یعنی آزمون رغبت سنجی هالند و همین طور آزمون MBTI در خدمت شما دوستان و عزیزان هستیم.

جان هالند در طبقه بندی خود تیپ شخصیتی افراد را بر شش نوع تقسیم می نماید که عبارت از

هر کدام از این انواع تیپ شخصیتی ، دارای خصوصیاتی هستند که به شرح زیر قابل ذکر می باشند :

۱- نوع واقع گرا 
از خصوصیات افرادی که در این طبقه قرار می گیرند می توان جدیت در کار ، واقع بینی در امور ، مهارت های مکانیکی ، تفکر عملی ، قدرت جسمانی ، علاقه و هماهنگی در کارها را نام برد ..

۲- نوع جستجوگر
از خصوصیات بارز افرادی که در این طبقه قرار می گیرند می توان تفکر ، سازمان دهی ، و قدرت استدلال را نام برد ..

۳- نوع اجتماعی
افراد این طبقه دارای رغبت های اجتماعی می باشند و نقش معلمی یا روان درمانگری را ترجیح می دهند . افراد نوع اجتماعی انسان هائی مسئول و بشردوست هستند و قراردادهای اجتماعی را می پذیرند .

۴- نوع قراردادی
این عده احترام خاص برای حفظ قوانین و مقررات قائلند و بخوبی به کنترل خویش قادر می باشند . دوستدار نظم و ترتیب هستند ، از موقعیت های پیچیده گریزانند و به فعالیت های جسمانی و اجتماعی تن در نمی دهند.

۵- نوع متهور 
افراد نوع تهوری در گویائی بسیار مهارت دارند ، ماجراجو هستند ، اجتماعی می باشند ، و در فعالیت هایشان نقش غالبی را برعهده می گیرند.

۶- نوع هنری
افراد این طبقه در شناسائی و بیان خصوصیات خود مهارت دارند . روابط حسنه ای با دیگران برقرار می سازند ، از نظم و ترتیب بدورند ، در روابط خود با دیگران حساسند ، کمتر به کنترل خود می پردازند، و به سادگی در مورد عواطف و احساسات خود صحبت و گفتگو می نمایند .

برنامه ریزی شغلی بر مبنای تیپ شناسی آزمون MBTI


شغل یکی از مهم ترین بخش های زندگی هر فردی می باشد، بنابراین برنامه ریزی دقیق و درست برای یافتن و حفظ شغل دلخواه و یا انجام هر گونه تغییر در شغل فعلی، ضروری می باشد.  

مسیر شغلی هر فردی شاید بتوان گفت از اولین باری که او به شغل آینده خود می اندیشد آغاز می گردد و تا آخر عمر او ادامه دارد. برنامه ریزی صحیح برای طراحی و ترسیم این مسیر، نیازمند کسب اطلاعات و آگاهی لازم و استفاده از تجربیات و دانش مشاوران متخصص می باشد.

برنامه ریزی مسیر شغلی فرآیندی است که به فرد کمک می کند تا ویژگی ها، توانمندی ها و استعدادهای درونی خود را به خوبی بشناسد، اهداف شغلی متناسب با این ویژگی ها و استعدادها و راه رسیدن به آنها را تعیین کند و در نهایت گام به گام این مسیر را بپیماید.

شما به کمک تست MBTI می توانید تیپ شخصیتی خود را به خوبی شناخته و با ویژگی های خاص و منحصر به فرد خود در محیط کار آشنا شوید.

 

ارتباط نوع تیپ شخصیتی  با هدایت تحصیلی و انتخاب رشته تحصیلی (کدام تیپ شخصیتی ، کدام رشته و شغل؟)

 تصمیم‌گیری درباره انتخاب شغل و حرفه یکی از مهمترین و سرنوشت‌سازترین موضوعات در زندگی هر فرد به حساب می‌آید. امروزه پیچیدگی و دگرگونی دنیای کار، سرعت فزآینده رشد تکنولوژی، تقاضاهای روزافزون برای ورود به برخی مشاغل و نیاز به کسب دانش و مهارت ها با توجه به تفاوت های فردی، موجب برهم خوردن تعادل آموزش و بازار کار شده و مشکلاتی را در چگونگی هدایت استعدادها، راهنمایی شغلی و تصمیم‌گیری حرفه‌ای به وجود آورده است. از آنجا که یکی از اهداف تعلیم و تربیت در کنار دیگر اهداف، تسهیل رشد حرفه‌ای و هدایت شغلی افراد است، و این هدف به ویژه در حیطه آموزش و پرورش و تا حدی آموزش عالی کشور قرار می‌گیرد، لذا، باید کوشش نمود تا این مهم به صورت سیستماتیک به اهداف از پیش تعیین شده خود برسد و راهنمایی تحصیلی – شغلی متناسب با ویژگی های فردی و نیازهای بازار کار حرکت کند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Source: تیپ شخصیتی انتخاب رشته





:: بازدید از این مطلب : 109
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 8 مرداد 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: